Yeni Nissan Qashqai 2020 Test İncelemesi

Yeni Nissan Qashqai 2020 Test İncelemesi

Nisan 22, 2020 0 Yazar: digitalyazarlar

Herkese merhaba, ülkemizi ve dünyamızı etkisi altına alan koronavirüs sebebiyle test sürüşlerine ara verdik. Ancak daha önce test ettiğimiz ama bir türlü yazamadığımız test otomobillerini bu zaman zarfında sizler için anlatmaya yeniden başladık. Bugünkü test konuğumuz Japon üreticinin sevilen otomobili Yeni Nissan Qashqai 2020.

Nissan yeni Qashqai ile sektörde liderliğe oynamaya başladı. 2012 yılından bu yana ülkemizde satışa sunulan Nissan Qashqai 1.2, 1.5,1.6 ve 2.0 litrelik dizel ve benzinli versiyonlarından sonra şimdi de Renault-Nissan-Mitsubishi üçlüsünün Daimler ile kurduğu işbirliğiyle geliştirilen 1.3 litrelik yeni nesil benzinli motoruyla geçtiğimiz senenin son çeyreğinde ülkemizde yer almaya başladı.

nissan qashqai 2020

Tasarım açısından küçük farklılıklar dışında selefinin aynısı olsa da performans olarak baktığımızda aynı şeyi söylemek imkansız. Yeni kasa Nissan Qashqai, yoğun rekabetin görüldüğü segmentinde oldukça iddialı bir şekilde sınırları zorluyor.

Gelin Türkiye’de ilk satışa sunulduğu zamandan bu yana çok tutulan Yeni Nissan Qashqai’yi tasarımdan performansa detaylı bir şekilde inceleyelim.

Yeni Nissan Qashqai Dış Tasarım

Nissan Qashqai yeni kasa ve 1.3 litrelik motoruyla fark yaratıyor. Tasarımsal olarak küçük geliştirmeler Nissan’ın yenilikçi gücünü ortaya koyuyor. Nissan Qashqai 2020 için yeniden tasarlanan ön ve arka LED farları ve tasarım harikası jantları daha sofistike ve dinamik görünüyor. Abisi X-Trail’den alışık olduğumuz V-Motion olarak adlandırılan ön ızgara grubunun ilk defa selefinde Qashqai’ye entegre edilmesiyle birlikte Japon işçiliğinin gücünü görebiliyoruz.

nissan qashqai dış tasarım

SUV görünümünün yanı sıra tekerleklere uzanan çamurluk yapısı ve kaput üzerinden başlayan omuz çizgileri ile yeni kasa Nissan Qashqai 2020 daha kaslı ve sportif görünüyor. Kompakt SUV Yeni Nissan Qashqai 2020 modeliyle daha çevik ve atik bir dış tasarıma sahip.

Yeni kasa Nissan Qashqai dış tasarımındaki işçilikten bahsettikten sonra iç tasarımındaki detayları ele alalım.

Yeni Nissan Qashqai 2020 İç Tasarım

Nissan Qashqai, geniş ve ferah iç hacmiyle kalabalık ailelerin sevilen otomobili olmasının yanı sıra kamp meraklıları için de beklentileri oldukça karşılıyor. Sade tasarıma sahip ön konsola entegre edilen 7” ve gözü yormayan dokunmatik ekranda bulunan Android Auto ve Apple Car Play destekli multimedya sistemi hem yolculuğu daha keyifli hale getiriyor hem de dikkatinizi dağıtmadan kolaylıkla kontrol edebilmenizi sağlıyor. Ayrıca ele oturan direksiyon yapısı sayesinde yola daha hakim bir şekilde Qashqai’nizi yönlendirebilmeniz mümkün.

nissan qashqai iç tasarım

Gelişmiş sürüş yardım ekranı ile aracınız hakkında güvenlik özelliklerinden lastik basınç sistemine kadar her şeyi gözü yormayan görselliğiyle birlikte kolay bir şekilde görebiliyorsunuz. Aynı zamanda yolda giderken ön taraftaki sensörler aracılığıyla trafik işaret ve levhaları bu ekrana yansıyor ve levhadaki hız sınırını geçmeniz durumunda gösterge ekranı size uyarı veriyor.

Orta ve kapı altlarında yer alan kolçaklar ise özel eşyalarınızı koymanız için fazlasıyla yer imkanı sunuyor. Bunun yanı sıra iç ve dış tasarımdaki Japon işçiliği ve kaliteli malzeme kullanımı kayda değer ölçüde hayran bırakıyor.

İç tasarımındaki detaylardan bahsettikten sonra Yeni Nissan Qashqai’nin teknik özellikleri ve yeni nesil motora sahip SUV ile yaptığımız test sürüşünde edindiğimiz deneyimlere göz atalım.

Nissan Qashqai Sürüş

Ülkemizde satışa sunulan bu SUV için en üst donanım olarak Nissan yeni Qashqai Skypack Xtronic versiyonu mevcut. Biz de 1.3 DIG-T benzinli motora sahip Skypack versiyonunu test ettik. Yeni Qashqai Skypack versiyonu teknik özellikleri şunlardır:

  • Panoramik Cam Tavan
  • Karartılmış Arka Camlar
  • NissanConnect Multimedya Sistemi
  • Çarpışma Uyarı Sistemi
  • Şerit Takip Sistemi
  • Çift Bölge Kontrollü Otomatik Klima
  • Trafik İşareti Tanıma Sistemi
  • Krom İç Kapı Kolları
  • Yağmur Sensörlü Ön Silecekler
  • Ön ve Arka Park Sensörü
  • 4 Adet + 2 Tweeter Hoparlör
  • Ambiyans Aydınlatma

Yeni Nissan Qashqai fiyat olarak Skypack harici Vision ve Tekna versiyonlarının yanı sıra benzinli ve dizel motora sahip oluşuyla değişebiliyor. Nissan yeni Qashqai için segmentindeki rakiplerine göre daha rekabetçi bir politika izliyor. Nissan Qashqai 2020 fiyat hakkında detaylı bilgi için Nissan web sitesinden fiyat listesine göz atabilirsiniz.

Yeni nesil ve beklentilerden daha fazlasını yansıtan 1.3 motora sahip Nissan Qashqai yakıt tüketimi olarak da bütçeleri zorlamıyor. Test sürüşü boyunca yüksek devirlerde yol yapmamıza rağmen düşük yakıt tüketimi bizi etkileyen bir detaydı. Çift kavramalı otomatik şanzımana sahip Nissan Qashqai çift kavramalı otomatik şanzımanı ile 270 Nm tork üretiyor ve bu torku sayesinde kolaylıkla ivmeli bir şekilde hızlanabiliyor. Böylelikle bir düşük hacimli motorun bile neler yapabileceğini Nissan Qashqai bize göstermiş oluyor.

Yeni nesil motoru ve küçük modifikasyonlarla daha etkileyici hale gelen Nissan Qashqai daha da kusursuz. Japon üretici Nissan’ın diğer araçları Yeni Micra ve Yeni Navara ile ilgili yazdığımız test sürüşü yorumlarını da otomobil kategorimizden okuyabilirsiniz. Bir başka testlerde sağlık ve mutlulukla görüşmek dileğiyle. Takipte kalın.

1Shares