Yeni Renault Koleos Test İncelemesi

Yeni Renault Koleos Test İncelemesi

Mayıs 14, 2019 0 Yazar: digitalyazarlar

Merhaba Digital Yazarlar takipçileri 🙂 Bugünkü test konuğumuz 5 yılın ardından Renault-Nissan iş birliği ile üretilen Yeni Renault Koleos olacaktır. Bu güzel SUV’yi dış tasarımından iç tasarımına ve sürüş keyfine kadar sizler için inceledik.

Yeni Renault Koleos Dış Tasarım

Dış tasarımına baktığımızda selefine göre bambaşka bir tasarım söz konusu. Ön taraftan bakıldığında C şeklinde tasarlanmış Pure Vision Led farlar, krom ön ızgara ve Renault amblemi ile heybetli bir görünüm sergiliyor. Yan taraftan baktığımızda Range Rover, Nissan X-Trail ve Audi karışımı ile Plastik Siyah korumalıklar ve ön ızgaradaki gibi krom kapı altlıklarının varlığı ile tam bir SUV olduğunu kanıtlıyor. Arka görünüme baktığımızda Renault’nun Talisman ve Megane modellerindeki gibi arka stop led farlar söz konusu. Arka farlar neredeyse Renault amblemine kadar uzanmış durumda. Bir başka önemli detay ise bagaj kısmının altında bulunan sensörlere ayağınızı getirdiğinizde bagaj kapağının otomatik olarak kendiliğinden açılıyor olmasıdır.

Yeni Renault Koleos İç Tasarım

İç tasarıma bakıldığında sürüş keyfinize göre renkleri ayarlanabilen digital göstergeler göze çarpıyor. Yeniden tasarlanan bir ön konsol söz konusu. Yeni Renault Koleos modellerine göre ön konsolda bulunan tablet ekran 7 inç ve 8.7 inç olarak değişiyor ve bu dokunmatik ekranlı tablet sayesinde araca ait yakıt tüketiminden tutun da eğlence sistemine ve Yeni Renault Koleos teknik özelliklerine kadar aradığınız her şeye ulaşabilirsiniz. Renault’nun iç tasarımında kullanılan malzeme kalitesi maalesef çok eski modellerinden beri eksik. Hala sert plastik malzemelerin kullanılıyor olması Renault’ya olan sempatinin az oluşunu gösteriyor. Renault bence teknolojiye uyum sağlayarak araçlarını yeniden yapılandırdığı gibi malzeme kalitesine de önem vermelidir. Yeni Renault Koleos için bu görüşümü test sürüşü yaptığım sırada Renault bayii yetkilisine ilettim. Arka iç tasarıma geçtiğimizde baş ve diz mesafesi oldukça yeterli. Ayrıca yolculuğunuz sırasında gökyüzünü keyifle izlemek için panoramik cam tavan da bulunmaktadır.

Renault Koleos Versiyonları ve Özellikleri

Yeni Renault Koleos, 1.6 dCi 130 BG X-tronic şanzımanlı Icon paketi ve Touch paketiyle satın alınabilir. Bizim kullandığımız test aracı 1.6 dCi 130 BG X-Tronic  Icon modelidir. Özelliklerine gelecek olursak :

  • Siyah Deri Döşeme
  • HD Traffic & Connectivity
  • Cruise Control
  • Geri Görüş Kamerası
  • Şerit Takip Sistemi
  • Kör Nokta Uyarı Sistemi
  • 8.7 İnç Dokunmatik Ekran
  • Elektrikli ayarlanabilen sürücü koltuğu
  • Eller serbest açılır kapanır bagaj kapağı

Yeni Renault Koleos Touch versiyonu için Renault Türkiye sitesinden teknik özelliklerine bakabilirsiniz.

Yeni Renault Koleos Sürüş Deneyimi

Renault Koleos ile yaklaşık 20 km kadar beraberdik. Sürüşe geçtiğimizde ise güçlü motoru sayesinde seri kalkışlar yapabildiğini ve vites geçişlerinin sarsıntısız olmasıyla rahat bir şekilde ivmelendiğini gözlemledim. Zaman zaman şerit dışına taşmalarda şerit takip sisteminin direksiyona yolladığı titreşimler ile uyarı aldım. Renault Koleos performans açısından iyi bir araç olsa da iç dizaynda kullandığı malzemelerin kalitesini geliştirmeli. Onun dışında gayet tatminkar bir araç. Bagaj kapağının altında yer alan kamera sayesinde görüş alanının geniş açılı olması park sorunu yaşayanların bile rahatça aracı park etmesine imkan tanıyor.

Yeni Renault Koleos’u genel hatlarıyla sizlere tanıtmaya çalıştım. Başka testlerde görüşmek üzere. Takipte kalın…

0Shares