Yeni Opel Combo Tam Bir Aile Arabası

Yeni Opel Combo Tam Bir Aile Arabası

Mayıs 24, 2019 0 Yazar: digitalyazarlar

En son 2012 yılında makyajlanan Yeni Opel Combo , 2019 yılında yeni yüzü ile “Yılın Ticarisi” ödülünü almaya hak kazanarak rakiplerinden daha iddialı bir şekilde piyasaya çıktı. Her ne kadar ticari araç gibi görünse de aslında Opel Combo tamamen ticarilikten bağımsız olup aile arabası haline geldi. PSA bünyesinde geliştirilen Yeni Opel Combo’ya detaylı bir şekilde bakalım.

Yeni Opel Combo Dış Tasarım

Yeni Opel Combo 4403 mm uzunluğunda, 1848 mm genişliğinde ve 1841 mm yüksekliğe sahip . Combo’ya önden bakacak olursak . Ön ızgaradan kaputa doğru uzanan ön LED farları, geniş ön ızgarası ve Opel logosu ile Opel’in SUV ve Crossover araçlarının tarzında bir görünüm var. Yan ve arka görünümlerinde SUV görünümün giderek izlerini kaybettiğini ve ticari görünüme büründüğünü görüyoruz.

Yeni Opel Combo Bagaj
Yeni Opel Combo’da bagajı açmanıza gerek bile kalmadan açılır camı sayesinde bagaja ulaşabilirsiniz.

Arka tasarımdaki en önemli detay bagaj kapağını açma zorunluluğunuz olmadan sadece arka camı açarak bagaja ulaşabiliyor olmanızdır. Ayrıca Opel Combo arka görünümüyle kendi gibi PSA platformunda üretilen  Citroen Berlingo’nun  izlerini taşıyor.

Yeni Opel Combo İç Tasarım

Yeni Opel Combo’nun iç tasarımı ticari araç olması sebebiyle oldukça ferah. Gösterge paneli ve direksiyon yapısı Opel otomobillerindeymişsiniz gibi hissettiriyor. Ön konsol oldukça sade bir şekilde tasarlanmış ve bu sade tasarımı iç dizayndaki yer alanını oldukça geniş tutmuş. Apple Car Play ve Android uyumlu 8” dokunmatik ekran sayesinde aracınızın özelliklerini de görebildiğiniz gibi Opel Combo ile yolculuğunuz sırasında eğlencenin tadına varabilir ya da kablosuz şarj özelliği sayesinde telefonunuzu şarj edebilirsiniz. Opel Combo bu kadar teknolojik bir hale bürünmüş iken normal park freni yerine elektronik park freni kullanmış olsaydı daha iyi olabilirdi.

Yeni Opel Combo iç görünüm
Tamamen sade bir iç görünüme sahip Yeni Opel Combo…

Arka koltukların üçüne de çocuk koltuğunun bağlanabilir ve üç çocuk koltuğu da rahat bir şekilde sığabilmektedir ve ön koltuk sırtlarında katlanır masalar bulunmaktadır. Opsiyonlu olarak tercih edilebilen ve gece sürüşlerinde ambiyansı istediğiniz gibi değiştirebileceğiniz panoramik cam tavan da bir başka önemli detay olarak yer almaktadır.

Opel Combo Versiyonları ve Teknik Özellikleri

Yeni Opel Combo aşağıdaki versiyonlarıyla satın alınabilir:

  • 1.5 Turbo Dizel Enjoy 102 HP 5 İleri Manuel
  • 1.5 Turbo Dizel Excellence 102 HP 5 İleri Manuel
  • 1.5 Turbo Dizel Excellence 130 HP 8 İleri Otomatik
  • 1.5 Turbo Dizel Ultimate 130 HP 8 İleri Otomatik

Ben Opel Combo 1.5 Turbo Dizel 130 HP gücünde 8 İleri Otomatik şanzımana sahip, Yeni Opel Combo’nun en üst modeli olan Ultimate’i test ettim. Ultimate modelinde bulunan özellikler şunlardır:

  • Virajda Denge Kontrolü(CSC)
  • Düz Hat Denge Kontrolü(SLSC)
  • Gelişmiş Savrulma Kontrolü(EUC)
  • Şerit Takip Sistemi
  • Yorgunluk Tespit Sistemi
  • Elektrikli, Isıtmalı ve Katlanır Yan Aynalar
  • Camlı Bagaj Kapısı
  • Uzun Far Asistanı
  • Yağmur Sensörü
  • 180 Derece Panoramik Geri Görüş Kamerası 

Yeni Opel Combo Sürüş Deneyimi

Opel Combo ile 6-7 dakika kadar birlikteydik. İçine bindiğinizde kendinizi SUV araçta gibi hissediyorsunuz. Opel Combo kalkışlarda oldukça çabuk ivmelenme gösteriyor. İvmelenme esnasında da normal sürüşte de motor sesinin kabine gelmesi yeterli düzeyde. Sinyal kullanmadan şerit değişikliği yaptığınızda gösterge panelinde şerit değiştirme uyarısı ile birlikte sistem araca müdahale ederek tekrar şeride yerleştiriyor.

Ayrıca ön tarafta bulunan sensörler sayesinde Opel Combo hız tabelalarını ve trafik işaretlerini algılayarak gösterge paneline yansıtıyor. 0-100 km hızlanma süresi fabrika verilerine göre 11,4 saniye olup ortalama yakıt tüketimi  4,3 litredir. Fakat kullanımdan kullanıma değişkenlik gösterdiği için gözlemlediğim yakıt tüketimi değeri 6,3 litre idi.

Yeni Opel Combo’yu tüm detaylarıyla ele almaya çalıştım. Opel Combo hakkında fiyatlandırma ve daha fazla bilgi için Opel Türkiye ve Opel Ekcan Otomotiv sitelerini inceleyebilir, oradan fikir alabilirsiniz. Yine aynı platformla üretilen Peugeot Rifter da test konuğumuzdu. Dilerseniz otomobil kategorimizden Peugeot Rifter test sürüşü yazımızı okuyabilirsiniz. Bir başka testimizde görüşmek üzere, takipte kalın.

0Shares