WordPress ile Site Kurmak İçin WordPress’i Tanıyalım

WordPress ile Site Kurmak İçin WordPress’i Tanıyalım

Eylül 1, 2019 0 Yazar: digitalyazarlar

En basit haliyle WordPress nedir sorusunun cevabı,  her geçen gün insanlar arasında daha çok bilinen ve yaygınlaşan bir içerik üretme sistemidir. WordPress, Matt Mullenberg tarafından ilk kurulduğunda WordPress ile site kurmak imkansızdı, sadece blog siteleri kurmak mümkündü. Fakat günümüzde WordPress istediğiniz her konuda size nitelikli bir site kurmanızı sağlıyor.

Dakikalar içerisinde bir blog sayfası, kurumsal şirketinizin web sitesi ya da bir e-ticaret sitesi kurarak dijital dünyaya adım atabilirsiniz. Artık ne iş yaparsanız yapın, internet dünyasında bir vitrininizin olması çok önemli. WordPress kod bilgisi gerekmeden, takip edeceğiniz basit adımlarla kısa sürede vitrininizi oluşturmanızı sağlıyor.

WordPress, açık kaynaklı bir kod sistemine sahip olduğundan ” topluluk için topluluk tarafından geliştirilir” felsefesini barındırıyor olmasıyla yazılım hakkında fikir sahibi olanların rahatlıkla girip kod yazabileceği ya da kodları düzenleyebileceği bir alandır. Eğer kod bilginiz varsa henüz yeni kurulmuş kurumsal şirketlere veya bireylere web sitesi kurup satarak da gelir elde edebilirsiniz.

WordPress ile Site Kurmak Ücretli mi Ücretsiz mi?

WordPress, sitenizi açarken sizden hiçbir şekilde ücret almıyor. Fakat WordPress’in resmi web sitesinden kurduğunuz blog sitesiyle geniş kapsamlı işler yapmanız pek mümkün olmuyor. Eğer sitenizin tanınmasını istiyorsanız bu işe biraz para yatırmanız sizi bir adım öne taşıyacaktır. Yeni başlayanlar ve hobi olarak kendini geliştirmek isteyenler için ücretsiz bir blog sayfası da işinizi görecektir. Ancak size ücretli ve ücretsiz kurulumdan da elbette bahsedeceğiz.

WordPress ile Site Kurmak (Ücretsiz)

wordpress ile site kurmak
Dakikalar içinde WordPress ile kendi sitenizi veya blogunuzu oluşturun!

WordPress üzerinden ücretsiz blog açmak için öncelikli olarak bir WordPress hesabı oluşturmalısınız. Akabinde, açacağınız bloğun ismini, sloganını, konusunu, amacınızı ve uzmanlık derecenizi belirtmeniz gerekir. Eğer ilk defa bir blog kuruyorsanız uzman olmadığınız için WordPress sizi buna göre adım adım yönlendiriyor. Böylece web sitenizin taslağı 1-2 dakika gibi kısa sürede açılmış oluyor. Ücretsiz web sitenizde kendinize ait alan adı yerine WordPress’e ait alan adını kullanabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra SEO kurallarına göre ürettiğiniz içerikleri denetlemek için Yoast Seo ve All-In-Seo gibi eklentilerini ve birçok eklentileri kurmanız mümkün olmuyor. WordPress’i öğrenmek ve daha basit düzeyde bir web sitesi için ücretsiz blog kurarak çalışmalar yapabilirsiniz.

WordPress ile Site Kurmak (Ücretli)

Daha profesyonel bir web sitesi kurmak istiyorsanız güvenilir ve bilindik hosting ve domain şirketinden cüzi bir miktar karşılığında Linux tabanlı host ve domain ve alan adı almanız gerekir. Bunun için en güvenilir olarak İsim Tescil, Turhost, Natro gibi şirketleri tercih edebilirsiniz. Bir host, domain ve alan adı edindikten sonra cPanel üzerinden hosting, domain ve alan adınızı seçerek site kurulumunun ilk aşamasını gerçekleştireceksiniz. İkinci aşama olarak cPanel’de dizin kısmını, yönetici adınızı ve şifrenizi, site sloganınızı ve site başlığını belirleyip “siteyi kur” seçeneğine tıklayarak kısa sürede web sitenizi açmış olacaksınız. Buradaki terimler size yabancı gelse de gözünüzü korkutmasın. Çünkü her aşama için ne yapmanız gerektiği konusunda yönlendirmeleri takip etmeniz yeterli.

Sitenizin görünümü için ücretsiz versiyona göre çok fazla temalar mevcut. Kafanızda belirlediğiniz site formatına ve taslağına göre dilediğinizi seçebilirsiniz. Bunun yanı sıra eklenti çeşitliliği de oldukça fazla. Sitenizin niteliğine göre blog, e-ticaret , kurumsal şirket ve haber sitesi gibi farklı eklentiler sitenizi geliştirmek için en büyük yardımcılarınız olacaktır.

WordPress site kurmak nasıl olur? Genel hatlarıyla bu yazımızda sizlere sade bir dille bilgi aktarmaya çalıştık. WordPress ile ilgili daha detaylandıracağımız yazılarımızı ileriki zamanlarda sizinle paylaşacağız. Son olarak, dijital platformda yer alarak dijital içerik üretmek isteyen ancak tamamen yabancı olanlar için online içerik yazarlığı, blog yazarlığı ve WordPress ile ilgili bir online eğitim almanızı tavsiye ederiz. Alacağınız eğitimler sayesinde hem internet sitesi kurmak için önünüzde hiçbir engel olmayacak hem de blog ve içerik yazmanın inceliklerini ayrıntılı bir şekilde öğrenmiş olacaksınız.

0Shares